بیمارستان صحرایی (چادر بادی بیمارستانی)

 

بیمارستان صحرایی چیست؟

بیمارستان سیار، یک مرکز درمانی پرتابل و قابل حمل است که حداقل امکانات درمانی را در مواقع بحران برای بیماران فراهم می کند. مزیت بیمارستان صحرایی در این است که در سریع ترین زمان ممکن احداث می شود تا تلفات انسانی در شرایط جنگ یا بلایای طبیعی را به حداقل برساند. طراحی بیمارستان سیار باید به گونه ای باشد که بتوان آن را به مکان مورد نظر حمل و به سادگی راه اندازی نمود. بیمارستان سیار از بخش های مختلف ساخته می شود که هر بخش روی یک تریلر سوار می گردد و به محل مورد نظر منتقل می شود. از کنار هم قرار گرفتن بخش های مختلف، یک بیمارستان صحرایی کامل ساخته می شود.

با توجه به امکانات بیمارستان سیار و همچنین وضعیت و شرایط بیمار، پزشک تصمیم می گیرد که درمان بیمار را به طور کامل در بیمارستان صحرایی انجام دهد یا صرفا اقدامات اولیه را انجام دهد و بیمار را به یک مرکز درمانی مجهز منتقل کند.

از آنجایی که استاندارد ها و پروتکل های درمانی برای بیمارستان های سیار و دائمی تقریبا یکسان و مشابه است، ساخت و طراحی بیمارستان سیار باید به گونه ای باشد که امکان پیاده سازی و راه اندازی تجهیزات پزشکی مهیا شود. بنابراین به نوعی از مواد و مصالح نیاز داریم که انعطاف پذیر، سبک و قابل حمل باشد و بتواند فضای مشابه یک بیمارستان دائمی را فراهم کند. به همین منظور ما چادر بادی بیمارستانی را مناسب ترین گزینه برای برپایی بیمارستان صحرایی تلقی می کنیم.

در خصوص ابعاد و ظرفیت بیمارستان سیار باید این نکته را در نظر بگیریم که تعداد تخت ها فضای درمانی نسبت به واحد های کمک های اولیه بزرگ تر است اما از یک بیمارستان دائمی قطعا کوچک تر خواهد بود. یکی از مزایای بیمارستان های سیار این است که در صورتی که با کمبود فضا مواجه شویم، امکان اضافه نمودن چادر های بادی بیمارستانی به مجموعه چادر های بیمارستان وجود دارد و بنا بر تعداد مراجعین و مجروحان می توان ظرفیت بیمارستان را افزایش داد.

مطلب پیشنهادی: گالن تاشو آب

تفاوت بیمارستان سیار و بیمارستان صحرایی

 

بستر اصلی یک بیمارستان سیار اتاقک یک تریلر، فضای پشت کامیون، فضای داخل آمبولانس یا فضای داخلی اتوبوس است که قابلیت  جابجایی در جاده را دارد و می تواند توسط یک نیروی محرکه داخلی در جاده حرکت کند در حالی که بستر اصلی یک بیمارستان صحرایی، چادر و کانتینر می باشد. یعنی امکانات و تجهیزات پزشکی درون کانتینر و چادر جانمایی می شود بنابراین قابلیت حرکت در جاده را ندارد و صرفا یک واحد پرتابل است که به محل مورد نظر منتقل می شود.

در شرایط بحرانی تک تک ثانیه ها هم برای نجات جان مجروحان ارزشمند هستند و بزرگ ترین مزیت یک بیمارستان صحرایی در این است که هر چه زودتر و آسان تر برپا شود تا از تلفات تا حد امکان پیشگیری شود. حجم تشکیلات سازنده بیمارستان باید تا حد امکان کم باشد تا جابجایی آن توسط خودرو های حمل کننده آسان تر انجام شود. از دیگر ویژگی های با اهمیت بیمارستان صحرایی می توان به قابلیت انعطاف آن اشاره کرد زیرا بسته به شرایط موجود باید امکان نصب روی تمامی سطوح را داشته باشد. علاوه بر موارد گفته شده، سازه ی بیمارستان باید به اندازه کافی مستحکم باشد تا بتواند بیماران و پرسنل امدادی را از سرما، باد و بارش باران در امان نگه دارد.

چالش های بیمارستان صحرایی

 

در برخی موارد که بیمارستان صحرایی در مناطق دورافتاده احداث می شود، یکی از چالش‌های اصلی دسترسی نامناسب به منابع آب و تأمین انرژی است. در بیشتر این بیمارستان‌ها، تأمین منابع آب و انرژی با مشکلاتی همراه است و به دلیل کمبود منابع، بیمارستان‌های صحرایی برای تأمین این منابع، از منابع محلی مانند خورشید، باد، آب زیرزمینی و باران استفاده می‌کنند. همچنین، دسترسی به تجهیزات پزشکی و دارویی نیز در بیمارستان‌های صحرایی مشکل است و گاهی اوقات بیمارستان‌های صحرایی نمی‌توانند تجهیزات پزشکی و دارویی لازم را تأمین کنند.

همچنین، بیمارستان‌های صحرایی با چالش‌هایی مانند کمبود پرسنل پزشکی و پرستاری نیز مواجه هستند. کار در شرایط بحرانی سختی های خاص خود را دارد و احتمالا هر پزشک و پرستاری به سادگی حاضر به حضور و فعالیت در بیمارستان های صحرایی نخواهد شد. بنابراین در بسیاری از مناطق صحرایی، کمبود پرسنل پزشکی و پرستاری وجود دارد و این مشکل می‌تواند باعث تأخیر در ارائه خدمات به بیماران شود. همچنین در بسیاری از بیمارستان‌های صحرایی، پرسنل پزشکی و پرستاری با مشکلاتی از قبیل بیابان و گرمای هوا مواجه هستند که ممکن است به سلامت آنها آسیب بزند.

گاهی بیمارستان‌های صحرایی با چالش‌هایی مانند فاصله بین بیمارستان و شهرها و کمبود وسایل حمل و نقل نیز مواجه هستند. در بسیاری از مناطق صحرایی، فاصله بین بیمارستان‌ها و شهرها زیاد است و این می‌تواند باعث تأخیر در حمل و نقل بیماران و تجهیزات پزشکی شود.

با توجه به چالش‌هایی که بیمارستان‌های صحرایی با آنها مواجه هستند، لازم است که برای بهبود وضعیت این بیمارستان‌ها، تلاش‌های مضاعفی صورت گیرد. این تلاش‌ها می‌تواند شامل تأمین منابع آب و انرژی، تأمین تجهیزات پزشکی و دارویی، افزایش تعداد پرسنل پزشکی و پرستاری، بهبود شرایط کاری پرسنل پزشکی و پرستاری (از قبیل شرایط حقوقی و رفاهی و …)، و افزایش وسایل حمل و نقل بیماران و تجهیزات پزشکی باشد.

باید توجه داشت که بیمارستان‌های صحرایی نقش بسیار مهمی در ارائه خدمات پزشکی به جامعه دارند. بنابراین، به دلیل چالش‌هایی که دست اندر کاران این بیمارستان‌ها با آنها مواجه هستند، نیازمند توجه و حمایت بیشتری هستند تا بتوانند به خوبی وظایف خود را انجام دهند و به بهبود سلامت جامعه کمک کنند.

ساخت بیمارستان صحرایی

مشخصات عمومی

1- مقاومت بالای تار و پود چادر در برابر کشش، پارگی و سایش.
2- میزان چسبندگی مناسب بین لایهPVC و لیاف تار و پود .
3- مقاومت پارچه چادر در برابر گرما ( 70+ درجه سانتیگراد) و سرما (30- درجه سانتیگراد ).
4- مواد PVC مورد استفاده در پارچه چادر از جنس مرغوب بوده و فاقد حباب و مقاوم به چروک خوردگی میباشد.
5- مقاومت پارچه چادر در برابر آتش (آتش ایست).
6- در کلیه اتصالات از جوش High Frequency و Hot welding استفاده میشود.

بیمارستان صحرایی

مشخصات اختصاصی چادر بادی بیمارستانی

جنس پارچه: بدنه و کف چادر از پارچه gr/m2 650 شیت پی . وی . سی مسلح به الیاف پلی استر و با مشخصات زیر می باشد:

کفی دوم : کفی مضاعف از پارچه PVC 700 گرمی ساخته شده و ابعاد آن منطبق با ابعاد داخلی چادر است.

 لبه خاکفرش: عرض خاکفرش دور چادر 25 سانتیمتر، که دارای پین یراق اتصال وزنه آبی می باشد.

حلقه های مهار داخلی:
• کلیه حلقه های داخلی از جنس PU تزریق شده می باشد . با جوش HF به محلهای مورد نظر و روی ستونها چادر متصل می شود.
• از این حلقه ها جهت نصب تجهیزات روشنایی و پوشش نخی(عرق گیر) استفاده می گردد.

آستینچه:
• در هر چادر تعداد 2 عدد آستینچه با قطر 33 سانتیمتر جهت ورودی تاسسیسات و 2 عدد آستینچه جهت خروجی تاسسیسات نصب شده است.
• در هر چادر تعداد 1 عدد آستینچه با قطر 10 سانتیمتر جهت ورودی کابل برق و 1 عدد آستینچه جهت خروجی کابل برق نصب شده است.

پنجره چادر:
• در هر طرف چادر دو پنجره با ابعاد مفید 80*60 سانتیمتر نصب گردیده است. (مجموعا” 4 پنجره)
• هر پنجره دارای سه جداره شامل لایه توری، لایهPVC شفاف و یک لایه از جنس بدنه چادر می باشد، که لایه شفاف و لایه از جنس بدنه دارای ژیپ چسب جهت اتصال نصب گردیده است.

پوشش نخی داخلی ( عرق گیر):

• این لایه بصورت چند تکه می باشد و قسمت های بین ستون ها را به نحوی که بعد از نصب کمترین افتادگی را داشته باشد پوشش می دهد.
• جنس پارچه از نوع ضد آب و قابل تنفس سبک می باشد.

چادر بادی بیمارستانی

لوله های بین ستون :
• جهت استقرار چادر بین ستون ها لوله رابط قابل تنظیم نصب می گردد.
• هر چادر 40 متری دارای 15 عدد لوله رابط با کیف بسته بندی می باشد.

کمپرسور:
• هر چادر دارای یک کمپرسور مستقل با ظرفیت حداکثر 4 بار می باشد.

 بسته میخ و چکش:
• هر چادر دارای یک کیف برزنتی حاوی 12 عدد میخ 40 سانتی و یک عدد چکش 2 کیلویی می باشد.

بسته وزنه آبی:
• هر مخزن دارای یک کیف از جنس PE حاوی دو عدد وزنه آبی با تسمه های تثبیت مخزن بر روی خاکفرش می باشد.
• هر وزنه دارای دو جداره می باشد که جنس رویه وزنه از پارچه ریپس و لایه داخلی از جنس پارچه PE می باشد.
• وزنه آبی به شکل تیوپ استوانه ای و به قطر 25 سانتیمر و به طول چادر بسته به می باشد.
• درب مخزن دارای لاستیک آب بند می باشد.

بسته تعمیر و نگهداری:
• بسته تعمیرات شامل یک عدد کیف، تکه هایی از پارچه بدنه و کف چادر، چسب PVC و قیچی می باشد.

بسته بندی چادر:
• ابعاد بسته بندی شده چادر برابر با طول 1.90 متر و عرض 1.20 و ارتفاع 70/0 متر می باشد.
• در کف کاور بسته بندی از پارچه PVC 650 گرمی و در بدنه کاور از پارچه PE متناسب با ابعاد بسته استفاده گردیده است.
• هر کاور بسته بندی دارای 8 دستگیره با تسمه های به قطر 5 سانتیمتر می باشد که در محل نصب تقویت شده است.

مشخصات ستون های چادر:
• کلیه ستونها به شکل نیم دایره می باشد.
• تعویض ستون ها در محل کارخانه تولید کننده و شامل خدمات پس از فروش می باشد.• هر چادر 40 متری دارای 6 ستون به قطر 10 سانتیمتر و فشار عملیاتی 4 بار می باشد.
• مدت نگهداری فشار عملیاتی ستون ها حداقل 10 روز می باشد.
• کلیه ستون ها به وسیله یک کوپلینگ پنوماتیک باد می گردد که شیر اتصال آن از بیرون چادر قابل دسترس می باشد.
• بر روی ستون ها از داخل چادر، پایه لوله های از جنس PU نصب می گردد.

درب ورودی و کریدور اتصال چادر:

• هر چادر دارای دو درب زیپ دار به ابعاد 150 * 210 سانتیمتر می باشد.
• هر چادر دارای کریدور اتصال دو چادر به هم می باشد که بصورت دو لایه نصب گردیده است.

بیمارستان صحرایی
چادر بادی بیمارستانی
بیمارستان صحرایی (چادر بادی بیمارستانی)